Sobotné „randezvous“ na Trenčianskom hrade

vložené 19. 04. 2024 o 14:03

V jednu krásnu slnečnú sobotu zažili deti z 1. a 3. oddelenia ŠKD popoludnie plné zážitkov a dobrodružstva.

Keďže sme mali v pláne navštíviť Výstavu krojov a krojovaných bábik na Trenčianskom hrade, naše popoludnie odštartovali tvorivé dielne v priestoroch školy, kde deti zdobili papierové ručníky, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou kroja.

Autobusom sme sa premiestnili do Trenčína a naše kroky smerovali na Trenčiansky hrad. Deti si cestou vychutnávali jarný Trenčín, ktorý sa začína hmýriť rôznymi farbami a vôňami.

Na hrade sme si vychutnali výhľad na mesto a blízke okolie, povedali sme si príbeh o Omarovi a krásnej Fatime, navštívili sme mučiareň a nakoniec i spomínanú výstavu. Obdivovali sme krásu tradičných ľudových odevov, či už v podobe miniatúr na bábikách alebo v skutočnej veľkosti. Každý z krojov zdobili rôznorodé, dokonale prepracované výšivky, ktoré sú charakteristické pre každú jednu obec z okolia Trenčína. To bolo radosti, keď medzi vystavovanými krojmi sme našli aj ten náš – súčanský.

Hladné brušká si deti naplnili už tradične na Mierovom námestí pizzou, a keďže nám v tento deň počasie prialo, osviežili sa aj chutnou zmrzlinou.

Naše kroky ďalej smerovali do mestského parku, kde sa deti mohli vyjašiť a vyblázniť do sýtosti na novom multifunkčnom ihrisku. Deti si potrénovali svoju šikovnosť, vytrvalosť a niektorí zahrali aj futbal.

Unavení, ale obohatení o nové informácie sme sa vrátili naspäť domov. Z nášho sobotného „randezvous“  nám ostalo veľa príjemných spomienok a zážitkov, na ktoré budeme ešte dlho a radi spomínať.

Mgr. Eva Veber a Mgr. Miroslava Habániková,

vychovávateľky ŠKD I. a III.

Letné prázdniny 2024
o 56 dní 14 hodín
začínajú sa 28. júna

Učitelské maily

horna súča zelená škola

zelená škola

Copyright © ZŠ s MŠ Michala Rešetku Horná Súča 2012-2024 | Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga