Jedenkrát v roku otvárame „Kníhkupectvo v ŠKD“

vložené 26. 03. 2024 o 08:15

Medzi najobľúbenejšie podujatia v školskom klube detí v mesiaci marec, ktorý  venujeme čítaniu a knižkám, patrí určite naša Burza kníh, na ktorú sa aj v tomto roku tešili deti z 1. a 2. odd. ŠKD. Spoločne ponúkali, kupovali, predávali detské rozprávkové a poučné knihy, encyklopédie, leporelá, časopisy... Deti z 1. oddelenia pripravili predávacie pultíky s rôznymi zaujímavými názvami a pomenovaniami.

Ponúkame vám niekoľko zaujímavosti, ktoré vás určite zaujmú a prekvapia zároveň: Svetový rekord v čítaní kníh držia obyvatelia Indie. Čítaniu sa venujú neuveriteľných 10,7 hodín týždenne! To, že Biblia je najčítanejšou knihou na svete, je známy fakt. Znie to neuveriteľne, ale najviac kradnutou knihou z knižníc je práve Biblia! Pokiaľ sa zameriame na knižné série, tak zistíme, že najpredávanejšou sériou všetkých čias je tá s Harrym Potterom. Milujete vôňu starých kníh? V tom prípade vedzte, že aj táto vlastnosť má svoje pomenovanie. „Trpíte“ totiž bibliosmiou. Najdlhšia veta, ktorá bola kedy publikovaná v nejakej knihe má neuveriteľných 823 slov! Nájdete ju v knihe Bedári od Victora Huga. Vedeli ste, že z jedného stromu môže v priemere vzniknúť až 50 kníh?

V rámci rozvíjania a podpory finančnej gramotnosti našich detí sme ich naučili pracovať s finančnou hotovosťou 10, 20, 50 centov a 1 a 2 €. S rodičmi doma ocenené knižky a časopisy deti predávali za symbolické ceny. Stretlo sa veľa predávajúcich i kupujúcich. V „kníhkupectve“  vládol „Duch veselosti“, nákupnej horúčky, záujmu, počítania, zlacňovania, očakávania, vyjednávania cien... Knižky z pultíkov putovali do tašiek kupujúcich...

Týmto podujatím, sme si pripomenuli krásny jarný a inšpiratívny „Marec- mesiac knihy“.

Mgr. Eva Veber a Mgr. Lívia Plevová,

vychovávateľky 1. a 2. odd. ŠKD

Letné prázdniny 2024
o 61 dní 1 hodina
začínajú sa 28. júna

Učitelské maily

horna súča zelená škola

zelená škola

Copyright © ZŠ s MŠ Michala Rešetku Horná Súča 2012-2024 | Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga