Turnaj v „Človeče“ v ŠKD III.

vložené 13. 03. 2024 o 14:34

Ako lepšie stráviť upršané popoludnie v ŠKD ako spoločenskými hrami, a tak sme si vymysleli turnaj v Človeče, nehnevaj sa.

Pred zahájením sme sa rozprávali o tom, aké spoločenské hry deti doma najradšej hrávajú, aké je dôležité dodržiavanie pravidiel a čo znamená fair play.

Taktiež sme si spravili malú exkurziu do histórie, odkiaľ táto spoločenská hra pochádza. Možno ste nevedeli, ale hra má svoj pôvod v indickej hre Pačísí a hrala sa s ulitami. Neskôr sa premenovala na Ludo a vďaka jednému nemeckému pánovi, ktorý ju krátko pred prvou svetovou vojnou vydal pod názvom Mensch, ärgere dich nicht (Človeče, nehnevaj sa) sa rozšírila nielen v Európe, ale po celom svete.

Deti sa rozdelili do družstiev a náš turnaj sa mohol začať. V triede vládla súťaživá atmosféra, každý hráč chcel postúpiť do finále a nakoniec sa to podarilo Marínke a Tomáškovi z 1.A a Maťovi a Emke z 3.B.

Finále bolo napínavé, už keď to vyzeralo nádejne pre Tomáška, šťastena sa otočila a začalo sa dariť inému hráčovi. Už keď sme si mysleli, že meno kráľa alebo kráľovnej nášho turnaja sa tak skoro nedozvieme, predsa sme sa dočkali.

Po napínavom finále sa kráľom nášho turnaja stal Martin Gróf z 3.B. , ktorý si za svoj výkon zaslúžiš odmenu a potlesk od kamarátov z klubu.

Mgr. Miroslava Habániková, vychovávateľka ŠKD III.

Letné prázdniny 2024
o 61 dní 18 hodín
začínajú sa 28. júna

Učitelské maily

horna súča zelená škola

zelená škola

Copyright © ZŠ s MŠ Michala Rešetku Horná Súča 2012-2024 | Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga